Univerzální nakladač Kramer 8095

  • Úvod
  • Univerzální nakladač Kramer 8095

Vysoký výkon spolu s jedinečnou obratnostní jsou typickými vlastnostmi kolového nakladače Kramer 8095 s neděleným rámem, díky nimž se jedná o ideální stroj pro nasazení např. na pilách při manipulaci s kulatinou, ale i v rámci větších staveb nebo odpadových provozů. Vysoká neměnná nosnost a stabilita bez ohledu na přímý směr jízdy či zatočení, dosažená díky systému pevného rámu stroje a řízených náprav jsou pro nakladače Kramer Allrad typické. Bohaté užitné vlastnosti stroje jsou doplněny moderním designem stroje.

Bohatou standardní výbavu doplňuje bezkonkurenčně rozsáhlý výběr volitelné výbavy, který dále rozšiřuje schopnosti stroje. Nasazení s výkonnou frézou na asfalt, těžkým mulčovačem, přesuny po vlastní ose rychlostí 40 km/h nebo výbava velmi oblíbeným prodlouženým ramenem jsou jedněmi z mnoha možností nasazení tohoto univerzálního nakladače. To vše s důrazem na maximální komfort a pohodlí obsluhy, kterou zajišťuje např. prostorná kabina s nastavitelným volantem a perfektním výhledem, jemná předřízená pracovní hydraulika atd.

Klíčové vlastnosti Kramer 8095

  • PEVNÝ NEDĚLENÝ RÁM
    Základní rám nakladače je nedělený a bez středového kloubu, díky tomu nakladač KRAMER vykazuje výjimečnou stabilitu a především neměnnou nosnost bez ohledu na směr jízdy.
  • KONSTANTNÍ NOSNOST
    Jedinečná konstrukce nakladač KRAMER sebou zabraňuje poklesu nosnosti v důsledku zatočení stroje. Výrazná výhoda oproti běžným kloubovým nakladačům zvyšuje pro uživatele výkon a užitnou hodnotu stroje.
  • MOTOR DEUTZ
    Spolehlivý vodou chlazený motor DEUTZ TCD 2,9 o výkonu 55,4 kW bez močoviny. Hlavní výhodou motoru je nízká spotřeba a vysoká spolehlivost.
  • KOMFORTNÍ KABINA
    Komfort obsluhy zajišťuje odhlučněná kabina s perfektním výhledem, doplněná o hlavní ovládací prvky tvořené nastavitelným volantem a joystickem s integrovanými ovladači hlavních funkcí, např. do joysticku integrovaným ovládaním hydraulického okruhu na rameni.
  • ŘÍZENÍ OBOU NÁPRAV
    Nakladač KRAMER je standardně vybaven systémem řízení obou náprav najednou, díky tomu je zaručena výjimečná obratnost stroje při zachování dlouhé životnosti pneumatik.
  • KRABÍ CHOD
    Nakladač KRAMER je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to tzv. krabím chodem (řízením obou náprav do strany)ní nápravou. Tento systém vnáší do ovládání nakladače další dimenzi a je ideální např. pro práci ve stísněných prostorách, podél zdí atd.
  • ŘÍZENÍ PŘEDNÍ NÁPRAVY
    Nakladač KRAMER je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to řízením pouze přední nápravou. tento systém je ideální např. pro delší přejezdy po silnici a zároveň snižuje opotřebení pneumatik.
  • RYCHLOST POJEZDU
    Standardní rychlost pojezdu 20 km/h je v rámci volitelné výbavy dostupná i v podobě navýšené rychlosti pojezdu na ECOSPEED 40 km/h.
  • BEZ MOČOVINY
    V nakladači KRAMER 8095 je zabudován motor splňující normu výfukových plynů EU STAGE V a to bez použití močoviny!
  • SNADNÁ ÚDRŽBA
    Nakladač KRAMER 8095 je konstruován s ohledem na jednoduchost každodenní údržby, kryt motoru na plynových vzpěrách, jednoduše přístupné filtry, měrky a plnící hrdla výrazně zjednodušují každodenní pravidelnou údržbu.
  • PRODLOUŽENÉ RAMENO
    Vedle standardního ramene je volitelně k dispozici i tzv. prodloužené rameno, zvyšující výškový dosah nakladače KRAMER 8095 o 26 cm na 355 cm. Výhodou prodlouženého ramene je schopnost naložit vysoká nákladní auta vč. sklápěcích van, násypky apod.
  • EQUIPCARE
    Standardně je nakladač KRAMER 8095 vybaven dálkovým diagnostickým systémem EQUIPCare, jehož funkce jsou přístupné zákazníkovi. Systém zprostředkovává přes webovou stránku a nebo aplikaci v mobilním telefonu informace o pozici stroje, aktivitě a náběhu motohodin, zasílá upozornění o nutné servisní údržbě atd. 
  • CENTRÁLNÍ MAZNICE
    Volitelně může být nakladač KRAMER 8095 vybaven sdruženým centrálním mazacím bodem, který svádí podvozkové maznice na jedno přístupné místo a ulehčuje tak každodenní údržbu stroje. 
  • JEŘÁBOVACÍ HÁK
    Standardně je nakladač KRAMER 8095 vybaven z výroby integrovaným jeřábovacím hákem, který umožňuje bezpečné zvedání břemen.
  • POLOHA LOPATY
    Standardně je nakladač KRAMER 8095 vybaven systémem vizuálních ukazatelů znázorňujícím pozici pracovního zařízení - lopaty nebo paletovacích vidlí vůči rovině země. Tento systém ulehčuje ovládání nakladače pro začínající obsluhu. 
  • MAZÁNÍ NÁPRAVY
    Standardně je nakladač KRAMER 8095 vybaven vyvedením mazacího bodu kyvného kloubu zadní nápravy na přístupné místo pod nástupním schůdkem do kabiny, toto velmi zjednodušuje údržbu nakladače.
  • VNITŘNÍ ZRCÁTKO
    Standardně je nakladač KRAMER 8095 vybaven vestavěným vnitřním zrcátkem, v kombinaci s oběma vnějšími zrcátky je tím dosaženo zlepšenou výhledu ve směru dozadu, což zvyšuje jistotu obsluhy a bezpečnost při couvání.
  • VLEČNÉ ZAŘÍZENÍ
    Nakladač KRAMER 8095 je možné na přání vybavit kombinovaným výškově nastavitelným vlečným zařízením (koule a čep) umožňujícím tahat až 3,5 tuny na bržděném vleku. V kombinaci s vlečným zařízením je možné dodat i vývod hydrauliky vzadu pro sklápění vleku a elektrickou zásuvku.
  • REVERZ VENTILÁTORU
    Volitelně je nakladač KRAMER 8095 možné vybavit reverzací chodu ventilátoru chladiče. Tato funkce je ovládána jednoduše přímo z kabiny a při její aktivaci dojde k otočení směru proudění vzduchu skrz chladič a následnému vyfouknutí v chladiči uvízlých nečistot. Tím je výrazně ulehčena údržba stroje - čistění chladiče.
  • ODPRUŽENÍ RAMENE
    Oproti standardnímu odpružení ramene je KRAMER 8095 vybaven odpružením ramene s volitelnou automatickou aktivací, kdy odpružení je automaticky aktivováno při překročení rychlosti 15 km/h.
  • KOMBINOVANÉ ZRCÁTKO
    Nakladač KRAMER 8095 je standardně vybaven prodlouženými kombinovanými zpětnými zrcátky, které výrazně rozšiřují zorné pole řidiče a zvyšují tak bezpečnost při práci.
  • UKLÁDACÍ PROSTORY
    Prostorná kabina nakladače je vybaven více ukládacími prostory, od nezbytného držáku na láhev až po uzavíratelné prostory na nářadí, maznici atd., aniž by byly uložené věci viditelné z venku. 
  • JEDNODUCHÉ OVLÁDÁNÍ
    Nakladač KRAMER 8095 je na místo složitého palubního počítače vybaven kombinací jednoduchého digitálního displeje a standardních barevně odlišených přepínačů, tato kombinace zjednodušuje ovládání funkcí nakladače a zároveň je méně náchylná k poruchám, popř. jednoduše opravitelná, v porovnání se složitý palubním počítačem.
  • LOKETNÍ OPĚRKA
    Nakladač KRAMER 8095 je standardně vybaven ovládacím joystickem s komfortní loketní opěrkou, celá konzole joysticku včetně loketní opěrky je navíc jednoduše odklopitelná, což zjednodušuje výstup ze stroje dveřmi na pravé straně.
  • DVEŘE Z OBOU STRAN
    Nakladač KRAMER 8095 je standardně vybaven plnohodnotnými dveřmi po obou stranách kabiny, což zjednodušuje výstup z nakladače na prostorově omezených stavbách, při zaparkování u zdi atd.
  • UNIVERZALITA
    Bohatou základní výbavu rozšiřuje široká volitelná výbava, jako např. vysokoprůtokový hydraulický okruh POWERFLOW o výkonu až 115 l/min, okruh hydrauliky vzadu atd,. Díky tomu je nakladač KRAMER možné nasadit s širokou paletou přídavných zařízení.
  • JEMNÁ HYDRAULIKA
    Nakladač KRAMER 8095 je standardně vybaven jemnou tzv. předřízenou pracovní hydraulikou, díky které je ovládání ramene pomocí multifunkčního joysticku velmi komfortní, citlivé a rychle reagující. Tento systém velmi zpříjemňuje ovládání nakladače a zároveň umožňuje nakladač ovládat s velkou přesností.
Motor Deutz TCD 2.9, diesel, řadový 4válec, vodou chlazený
Výkon motoru 55,4 kW
Zdvihový objem 2925 ccm
Rychlost 0-20 (volit. 0-40) km/h
Objem lopaty 0,95-1,50 m3
Užitečná nosnost na vidlích (S = 1,25) 2300 kg
Zvedací síla 4450 kg
Celková délka 5410 mm
Celková šířka 1780 mm
Celková výška 2490 mm
Provozní hmotnost 5200 kg