Univerzální nakladač Kramer 5065e

  • Úvod
  • Univerzální nakladač Kramer 5065e

Elektro nakladač Kramer 5065e s neděleným rámem plní díky svému elektrickému pohonu ty nejpřísnější limity emisí a hluku. Plně elektrický pohon, moderní design, velkokapacitní lithiová baterie a především pak využití pevného rámu s řízenými nápravami, hydraulickým rychloupínačem v základu a maximální šetrnost k životnímu prostředí.

Díky této koncepci představuje KRAMER 5065e ideální volbu pro nasazení všude tam, kde emise výfukových plynů nebo provozní hluk představují vážný problém. Typicky například v centrech velkých měst, velký průmyslových provozech, kde podstatná část nasazení nakladače probíhá uvnitř provozu a nebo například v zoologických zahradách.

Klíčové vlastnosti Kramer 5065e

  • PEVNÝ NEDĚLENÝ RÁM
    Základní rám nakladače je nedělený a bez středového kloubu, díky tomu nakladač KRAMER vykazuje výjimečnou stabilitu a především neměnnou nosnost bez ohledu na směr jízdy.
  • KONSTANTNÍ NOSNOST
    Jedinečná konstrukce nakladač KRAMER sebou zabraňuje poklesu nosnosti v důsledku zatočení stroje. Výrazná výhoda oproti běžným kloubovým nakladačům zvyšuje pro uživatele výkon a užitnou hodnotu stroje.
  • ŘÍZENÍ OBOU NÁPRAV
    Nakladač KRAMER je standardně vybaven systémem řízení obou náprav najednou, díky tomu je zaručena výjimečná obratnost stroje při zachování dlouhé životnosti pneumatik.
  • ŘÍZENÍ PŘEDNÍ NÁPRAVY
    Nakladač KRAMER je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to řízením pouze přední nápravou. tento systém je ideální např. pro delší přejezdy po silnici a zároveň snižuje opotřebení pneumatik.
  • KOMFORTNÍ KABINA
    Komfort obsluhy zajišťuje odhlučněná kabina s perfektním výhledem, doplněná o hlavní ovládací prvky tvořené volantem a joystickem s integrovanými ovladači hlavních funkcí, např. například do joysticku integrovaným ovládáním hydraulického okruhu na rameni.
  • PRODLOUŽENÉ RAMENO
    Vedle standardního ramene je volitelně k dispozici i tzv. prodloužené rameno, zvyšující výškový dosah nakladače o 25 cm na 330 cm. Výhodou prodlouženého ramene je schopnost naložit vysoká nákladní auta, násypky apod.
  • NULOVÉ EMISE
    Elektronakladač KRAMER 5065e je charakteristický svými nulovými emisemi výfukových plynů CO2, pevné částice atd.) a s tím spojeným ekologickým provozem šetrným k životnímu prostředí. KRAMER 5065e je ideální pro nasazení v tunelových stavbách, průmyslových provozech se střídavým "indoor" a "outdoor" nasazením, zoologických zahradách atd.
  • SNÍŽENÝ PROVOZNÍ HLUK
    Snížený provozní hluk díky elektropohonu je typický pro nakladač KRAMER 5065e, tato vlastnost se hodí všude tam, kde zvýšený hluk představuje problém, např. stavební práce v centru města ve večerních hodinách.
  • VÝDRŽ BATERIE
    Nakladač KRAMER 5065e je vybaven velkokapacitní baterií zajišťující při plném nabití pracovní výdrž až 5 hodin, v závislosti na zvoleném režimu pracovního nasazení.
  • PROVOZNÍ NÁKLADY
    Díky zvolenému systému elektropohonu jsou pro nakladač KRAMER 5065e typické výrazně nižší provozní náklady, oproti srovnatelnému nakladači vybavenému běžným spalovacím motorem. Úspora nákladů oproti klasickému nakladači činí cca. 4-5 EUR/Mth, v závislosti na režimu nasazení.
  • NABÍJECÍ KONEKTORY
    Standardně je nakladač KRAMER 5065e možné dodat se dvěma nabíjecími konektory typu CEE 16A, vybavenými vlastními napájecími kabely.
  • BATERIE
    V nakladači KRAMER 5065e je použita velkokapacitní AGM baterie o maximální kapacitě 416 Ah. Tato baterie se vyznačuje dlouhou životností, vysokou spolehlivostí a bezúdržbovým provozem. Baterie je uložena tak, aby ji bylo možné operativně ze stroje vyjmout pomocí uvazovacích bodů a nebo návleků pro paletovací vidle.
  • NABÍJEČKA
    Nakladač KRAMER 5065e je v základu vybaven integrovanou nabíječkou s nabíjecím napětím 230V. Nabíječka je vybavena standardním konektorem pro připojení nabíjecího kabelu, umožňující jeho jednoduchou výměnu.
Motor JULI / Jungheinrich
Výkon motoru elektromotor pojezdu - 23,2 kW / 25,2 kW elektromotor pracovní hydrauliky - 22 kW
Rychlost 0-20 km/h
Objem lopaty 0,6-1,10 m3
Užitečná nosnost na vidlích (S = 1,25) 1750 kg
Zvedací síla 3100 kg
Celková délka 5110 mm
Celková výška 2380 mm
Provozní hmotnost 4160 kg