Univerzální nakladač Kramer 5065

  • Úvod
  • Univerzální nakladač Kramer 5065

Kolový nakladač Kramer 5065 je díky svému jedinečnému poměru cena/výkon, kompaktním rozměrům a vysokým výkonům dlouhodobě nejprodávanějším nakladačem ve stavebnictví. To vše doplňuje pro nakladače KRAMER typický nedělený pevný rám v kombinací s oběma řízenými nápravami, díky kterým nakladač vyniká obratností a vysokou nosností dostačující pro manipulaci s paletou zámkové dlažby.

S kompaktními rozměry a nízkou hmotností 3 800 kg vyniká nakladač KRAMER 5065 jednoduchostí svého transportu, díky tomu se tento nakladač hodí na většinu stavebních prací, typicky například jako stroj k finišeru, k pokládce dlažeb či na klasické pozemní stavby pro manipulace všeho druhu. Jednoduchá konstrukce, minimum elektroniky a úsporný motor YANMAR zajišťují nízké provozní náklady. Široká volitelná výbava dělají z nakladače KRAMER 5065 univerzální stroj, který je možné nasadit s širokou paletou přídavných zařízení. Velmi populární volitelnou výbavou je v posledních letech především tzv. prodloužené rameno, díky kterému je KRAMER 5065 schopen naložit i vysoká nákladní auta. Hydrostatický pohon, moderní design, a především pak využití pevného rámu, řízenými nápravami a hydraulickým rychloupínačem v základu. Díky této koncepci představuje ideální náhradu klasických smykem řízených nakladačů, proti kterým vyniká v mnoha ohledech.

Klíčové vlastnosti Kramer 5065

  • PEVNÝ NEDĚLENÝ RÁM
    Základní rám nakladače je nedělený a bez středového kloubu, díky tomu nakladač KRAMER vykazuje výjimečnou stabilitu a především neměnnou nosnost bez ohledu na směr jízdy.
  • KONSTANTNÍ NOSNOST
    Jedinečná konstrukce nakladač KRAMER sebou zabraňuje poklesu nosnosti v důsledku zatočení stroje. Výrazná výhoda oproti běžným kloubovým nakladačům zvyšuje pro uživatele výkon a užitnou hodnotu stroje.
  • MOTOR YANMAR
    Spolehlivý vodou chlazený motor YANMAR 4TNV88 o výkonu 34,4 kW (volitelně 41,5 kW) bez močoviny. Hlavní výhodou motoru je nízká spotřeba a vysoká spolehlivost.
  • KOMFORTNÍ KABINA
    Komfort obsluhy zajišťuje odhlučněná kabina s perfektním výhledem, doplněná o hlavní ovládací prvky tvořené volantem a joystickem s integrovanými ovladači hlavních funkcí, např. například do joysticku integrovaným ovládáním hydraulického okruhu na rameni.
  • ŘÍZENÍ PŘEDNÍ NÁPRAVY
    Nakladač KRAMER je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to řízením pouze přední nápravou. tento systém je ideální např. pro delší přejezdy po silnici a zároveň snižuje opotřebení pneumatik
  • ŘÍZENÍ OBOU NÁPRAV
    Nakladač KRAMER je standardně vybaven systémem řízení obou náprav najednou, díky tomu je zaručena výjimečná obratnost stroje při zachování dlouhé životnosti pneumatik.
  • RYCHLOST POJEZDU
    Standardní rychlost pojezdu 20 km/h je v rámci volitelné výbavy i v podobě navýšené rychlostí pojezdu na 30 km/h.
  • BEZ MOČOVINY
    V nakladači KRAMER 5065 je zabudován motor splňující normu výfukových plynů EU STAGE V a to bez použití močoviny!
  • SNADNÁ ÚDRŽBA
    Nakladač KRAMER 5065 je konstruován s ohledem na jednoduchost každodenní údržby, kryt motoru na plynových vzpěrách, jednoduše přístupné filtry, měrky a plnící hrdla výrazně zjednodušují každodenní pravidelnou údržbu.
  • PRODLOUŽENÉ RAMENO
    Vedle standardního ramene je volitelně k dispozici i tzv. prodloužené rameno, zvyšující výškový dosah nakladače o 25 cm na 330 cm. Výhodou prodlouženého ramene je schopnost naložit vysoká nákladní auta, násypky apod. 
  • UNIVERZALITA
    Bohatou základní výbavu rozšiřuje široká volitelná výbava, jako např. vysokoprůtokový hydraulický okruh POWERFLOW. Díky tomu je nakladač KRAMER možné nasadit s širokou paletou přídavných zařízení.
  • VLEČNÉ ZAŘÍZENÍ
    Nakladač KRAMER 5065 je možné na přání vybavit vlečným zařízením (koule nebo čep) s umožňující tahat až 3,5 tuny na bržděném vleku. V kombinaci s vlečným zařízením je možné dodat i vývod hydrauliky vzadu pro sklápění vleku a elektrickou zásuvku.
  • EQUIPCARE
    Standardně je nakladač KRAMER 5065 vybaven dálkovým diagnostickým systémem EQUIPCare, jehož funkce jsou přístupné zákazníkovi. Systém zprostředkovává přes webovou stránku a nebo aplikaci v mobilním telefonu informace o pozici stroje, aktivitě a náběhu motohodin, zasílá upozornění o nutné servisní údržbě atd.
Motor Yanmar 4TNV88C, diesel, řadový 4válec, vodou chlazený
Výkon motoru 34,3 kW
Zdvihový objem 2190 ccm
Rychlost 0-20 (volit. 0-30) km/h
Objem lopaty 0,65-1,10 m3
Užitečná nosnost na vidlích (S = 1,25) 1750 kg
Zvedací síla 3325 kg
Celková délka 4950 mm
Celková šířka 1590 mm
Celková výška 2390 mm
Provozní hmotnost 3800 kg