Univerzální nakladač Kramer 5055

  • Úvod
  • Univerzální nakladač Kramer 5055

Kolový nakladač Kramer 5055 s neděleným rámem a řízenými nápravami představuje díky svým parametrům ideální víceúčelový stroj pro nasazení ve stavebnictví. Mezi hlavní přednosti tohoto stroje patří hmotnost pod 3,5 tuny, schopnost manipulovat paletu zámkové dlažby i naložit velké nákladní automobily a zároveň osvědčený motor Yanmar, kombinující vysokou spolehlivost s nízkými provozními náklady.

Díky této koncepci představuje KRAMER 5055 ideální náhradu klasických smykem řízených nakladačů i kloubem řízeným nakladačům, proti kterým vyniká ve větších výkonech, vyšší obratnosti a zároveň nižších provozních nákladech.

Klíčové vlastnosti Kramer 5055

  • PEVNÝ NEDĚLENÝ RÁM
    Základní rám nakladače je nedělený a bez středového kloubu, díky tomu nakladač KRAMER vykazuje výjimečnou stabilitu a především neměnnou nosnost bez ohledu na směr jízdy.
  • KONSTANTNÍ NOSNOST
    Jedinečná konstrukce nakladač KRAMER sebou zabraňuje poklesu nosnosti v důsledku zatočení stroje. Výrazná výhoda oproti běžným kloubovým nakladačům zvyšuje pro uživatele výkon a užitnou hodnotu stroje.
  • MOTOR YANMAR
    Spolehlivý vodou chlazený motor YANMAR 4TNV88 o výkonu 34,4 kW (volitelně 41,5 kW) bez močoviny. Hlavní výhodou motoru je nízká spotřeba a vysoká spolehlivost.
  • KOMFORTNÍ KABINA
    Komfort obsluhy zajišťuje odhlučněná kabina s perfektním výhledem, doplněná o hlavní ovládací prvky tvořené volantem a joystickem s integrovanými ovladači hlavních funkcí, např. například do joysticku integrovaným ovládaním hydraulického okruhu na rameni.
  • ŘÍZENÍ PŘEDNÍ NÁPRAVY
    Nakladač KRAMER je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to řízením pouze přední nápravou. tento systém je ideální např. pro delší přejezdy po silnici a zároveň snižuje opotřebení pneumatik. 
  • ŘÍZENÍ OBOU NÁPRAV
    Nakladač KRAMER je standardně vybaven systémem řízení obou náprav najednou, díky tomu je zaručena výjimečná obratnost stroje při zachování dlouhé životnosti pneumatik.
  • RYCHLOST POJEZDU
    Standardní rychlost pojezdu 20 km/h je v rámci volitelné výbavy i v podobě navýšené rychlostí pojezdu na 30 km/h.
  • BEZ MOČOVINY
    V nakladači KRAMER 5055 je zabudován motor splňující normu výfukových plynů EU STAGE V a to bez použití močoviny!
  • HMOTNOST POD 3,5 TUNY
    Velkou výhodou nakladač KRAMER 5055 je hmotnost pod 3,5 tuny, která významně snižuje legislativní nároky na obsluhu. Díky tomu obsluha nakladače nepotřebuje řidičské oprávnění kat. C, ale postačuje řidičské oprávnění kategorie B.
  • SNADNÁ ÚDRŽBA
    Nakladač KRAMER 5055 je konstruován s ohledem na jednoduchost každodenní údržby, kryt motoru na plynových vzpěrách, jednoduše přístupné filtry, měrky a plnící hrdla výrazně zjednodušují každodenní pravidelnou údržbu.
  • PRODLOUŽENÉ RAMENO
    Vedle standardního ramene je volitelně k dispozici i tzv. prodložené rameno, zvyšující výškový dosah nakladače o 25 cm na 330 cm. Výhodou prodlouženého ramene je schopnost naložit vysoká nákladní auta, násypky apod.
  • UNIVERZALITA
    Bohatou základní výbavu rozšiřuje široká volitelná výbava, jako např. výsokoprůtokový hydraulický okruh POWERFLOW. Díky tomu je nakladač KRAMER možné nasadit s širokou paletou přídavných zařízení.
  • VLEČNÉ ZAŘÍZENÍ
    Nakladač KRAMER 5055 je možné na přání vybavit vlečným zařízením (koule nebo čep) s umožňující tahat až 3,5 tuny na bržděném vleku. V kombinaci s vlečným zařízením je možné dodat i vývod hydrauliky vzadu pro sklápění vleku a elektrickou zásuvku.
Motor Yanmar 4TNV88C, diesel, řadový 4válec, vodou chlazený
Výkon motoru 34,3 kW
Zdvihový objem 2190 ccm
Rychlost 0-20 (volit. 0-30) km/h
Objem lopaty 0,65-1,10 m3
Užitečná nosnost na vidlích (S = 1,25) 1600 kg
Zvedací síla 3326 kg
Celková délka 4950 mm
Celková šířka 1590 mm
Celková výška 2390 mm
Provozní hmotnost 3450 kg