Univerzální nakladač Kramer 5050

  • Úvod
  • Univerzální nakladač Kramer 5050

Nakladač Kramer 5050 je charakteristický kombinací vysokého výkonu plnokrevného nakladače s jednoduchostí transportu malého stroje. Hlavní podmínkou při konstrukci tohoto stroje bylo zachování celkové hmotnosti stroje umožňující jeho transport na 3,5 tunovém vleku. Díky speciálně zvolené konstrukci stroje a zcela netypicky řešenému zadní protizávaží tzv. Smartbalast bylo tohoto cíle dosaženo.

Nakladač Kramer 5050 s neděleným rámem, nízkou hmotností 2 685 kg a klopným momentem 1 700 kg nabízí na trhu jedinečnou kombinaci vysokého výkonu, nízké hmotnosti a z té plynoucí jednoduchosti transportu. Díky těmto vlastnostem a snadné a levné přepravě je nakladače KRAMER 5050 ideálním řešením pro dodavatele služeb v oblasti stavebnictví, zahradnictví a terénních úprav.

Klíčové vlastnosti Kramer 5050

  • PEVNÝ NEDĚLENÝ RÁM
    Základní rám nakladače je nedělený a bez středového kloubu, díky tomu nakladač KRAMER vykazuje výjimečnou stabilitu a především neměnnou nosnost bez ohledu na směr jízdy.
  • KONSTANTNÍ NOSNOST
    Jedinečná konstrukce nakladač KRAMER sebou zabraňuje poklesu nosnosti v důsledku zatočení stroje. Výrazná výhoda oproti běžným kloubovým nakladačům zvyšuje pro uživatele výkon a užitnou hodnotu stroje.
  • MOTOR YANMAR
    Spolehlivý vodou chlazený motor YANMAR 4TNV88C se zesíleným výkonem 34.3 kW bez močoviny. Hlavní výhodou motoru je nízká spotřeba a vysoká spolehlivost, v kombinaci s úctyhodným výkonem v poměru k hmotnosti nakladače.
  • RYCHLOST POJEZDU
    V základní výbavě je nakladač KRAMER 5040 vybaven navýšenou rychlostí pojezdu na 20 km/h, volitelně je dostupná rychlost 30 km/h, která je ideální pro delší přejezdy po vlastní ose.
  • BEZ MOČOVINY
    V nakladači KRAMER 5050 je zabudován motor splňující normu výfukových plynů EU STAGE V a to bez použití močoviny!
  • ŘÍZENÍ OBOU NÁPRAV
    Nakladač KRAMER je standardně vybaven systémem řízení obou náprav najednou, díky tomu je zaručena výjimečná obratnost stroje při zachování dlouhé životnosti pneumatik.
  • ŘÍZENÍ PŘEDNÍ NÁPRAVY
    Nakladač KRAMER je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to řízením pouze přední nápravou. tento systém je ideální např. pro delší přejezdy po silnici a zároveň snižuje opotřebení pneumatik.
  • JEDNODUCHÝ TRANSPORT
    Nakladač KRAMER 5050 je díky své nízké hmotnosti jednoduše transportovatelný na 3,5 tunovém vleku, což výrazně snižuje náklady na přepravu stroje.
  • SMART BALLAST
    Nakladač KRAMER 5050 je vybaven speciálním zadním protizávažím SMART BALLAST, které sestává z 8 ks odnímatelných segmentů závaží po 12,5 kg, o celkové hmotnosti 100 kg. Díky SMART BALLAST je možné podstatně snížit hmotnost nakladače pro transport, při zachování optimální hmotnosti nakladače pro práci!
  • KOMFORTNÍ KABINA
    Komfort obsluhy zajišťuje odhlučněná kabina s perfektním výhledem, doplněná o hlavní ovládací prvky tvořené volantem a joystickem s integrovanými ovladači hlavních funkcí, např. například do joysticku integrovaným ovládáním hydraulického okruhu na rameni.
  • SNADNÁ ÚDRŽBA
    Nakladač KRAMER 5050 je konstruován s ohledem na jednoduchost každodenní údržby, kryt motoru na plynových vzpěrách, jednoduše přístupné filtry, měrky a plnící hrdla výrazně zjednodušují každodenní pravidelnou údržbu.
  • VLEČNÉ ZAŘÍZENÍ
    Nakladač KRAMER 5050 je možné na přání vybavit vlečným zařízením (koule nebo čep) s umožňující tahat až 3,5 tuny na bržděném vleku. V kombinaci s vlečným zařízením je možné dodat i vývod hydrauliky vzadu pro sklápění vleku a elektrickou zásuvku.
Motor Yanmar 4TNV88C, diesel, řadový 4válec, vodou chlazený
Výkon motoru 34,3 kW
Zdvihový objem 2190 ccm
Rychlost 0-20 (volit. 0-30) km/h
Objem lopaty 0,45-0,85 m3
Užitečná nosnost na vidlích (S = 1,25) 1360 kg
Zvedací síla 3800 kg
Celková délka 4790 mm
Celková šířka 1590 mm
Celková výška 2390 mm
Provozní hmotnost 2685 kg