Teleskopický nakladač Kramer 8145T

  • Úvod
  • Teleskopický nakladač Kramer 8145T

Teleskopický nakladač Kramer 8145T představující jedinečný stroj kombinující výhody klasického kolového nakladače s teleskopickým manipulátorem. Svojí velikostí a s tím spojeným výkonem se jedná o bezkonkurenčně nejvýkonější stroj na trhu teleskopických nakladačů. To vše postavené na jedinečném systému KRAMER kombinujícím vysokou stabilitu a neměnou nosnost oproti běžným kloubovým nakladačům.

Robustní konstrukce je doplněna masivním teleskopicky výsuvným ramenem, díky tomu je stroj schopen pracovat s lopatou o objemu až 3,5 m³ a to s výškovým dosahem až 5.425 mm. Díky tomu se nakladač KRAMER 8145T ideálně hodí do provozů vyžadujících intenzivní manipulaci a nakládání materiálu, typicky průmyslové provozy, deponie materiálu, velké dřevozpracující provozy a nebo odpadářské společnosti. Své místo však nakladač nalezne i uz tradičních stavebních společností, v rámci např. nasazení na betonárkách.

Širokou základní výbavu ještě rozšiřuje bohatá paleta volitelného vybavení, díky které je nakladač KRAMER 8145T skutečně multifunkčním strojem. Zesílená hydraulika POWERFLOW pro nasazení s náročnými přídavnými zařízeními (jako např. mulčovač, fréza na sníh, drtící stává atd.), plnohodnotné vlečné zařízení zapsané v technickém průkazu umožňující v kombinaci s dvouokruhovými vzduchovými brzdami tahat vlek o celkové hmotnosti soupravy 33.000 kg. To jsou jen některé z možností nasazení tohoto výkonného nakladače.

Klíčové vlastnosti Kramer 8145T

  • PEVNÝ RÁM
    Základní rám nakladače je nedělený a bez středového kloubu, díky tomu nakladač KRAMER vykazuje výjimečnou stabilitu a především neměnnou nosnost bez ohledu na směr jízdy.
  • KONSTANTNÍ NOSNOST
    Jedinečná konstrukce nakladač KRAMER sebou zabraňuje poklesu nosnosti v důsledku zatočení stroje. Výrazná výhoda oproti běžným kloubovým nakladačům zvyšuje pro uživatele výkon a užitnou hodnotu stroje.
  • MOTOR DEUTZ
    Spolehlivý vodou chlazený motor DEUTZ TCD 3.6 L4 o výkonu 100 kW., doplňuje ve volitelné výbavě motor Deutz TCD 4.1 L4 o výkonu 115 kW., vhodný pro náročná nasazení nakladače. Hlavní výhodou motoru Deutz je vysoká spolehlivost a dlouhé servisní intervaly.
  • KABINA
    Prostorná komfortní kabina zajišťuje vysoký komfort obsluhy. Vestavěná klimatizace v základní výbavě, posuvná okna ve dveří, ergonomicky řešené hlavní ovládací prvky jsou standardem.
  • ŘÍZENÍ OBOU NÁPRAV
    Nakladač KRAMER je standardně vybaven systémem řízení obou náprav najednou, díky tomu je zaručena výjimečná obratnost stroje při zachování dlouhé životnosti pneumatik.
  • KRABÍ CHOD
    Nakladač KRAMER je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to tzv. krabím chodem (řízením obou náprav do strany)ní nápravou. Tento systém vnáší do ovládání nakladače další dimenzi a je ideální např. pro práci ve stísněných prostorách, podél zdí atd.
  • ŘÍZENÍ PŘEDNÍ NÁPRAVY
    Nakladač KRAMER je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to řízením pouze přední nápravou. tento systém je ideální např. pro delší přejezdy po silnici a zároveň snižuje opotřebení pneumatik.
  • RYCHLOST POJEZDU
    Standardní rychlost pojezdu 20 km/h je v rámci volitelné výbavy dostupná i v podobě navýšené rychlosti pojezdu na ECOSPEED Pro 40 km/h.
  • SNADNÁ ÚDRŽBA
    Nakladač KRAMER 8145T je konstruován s ohledem na jednoduchost každodenní údržby, kryt motoru na plynových vzpěrách, jednoduše přístupné filtry, měrky a plnící hrdla výrazně zjednodušují každodenní pravidelnou údržbu.
  • TELESKOPICKÉ RAMENO
    Nakladač KRAMER 8145T je standardně vybaven teleskopicky výsuvným ramenem, díky které nabízí ve své třídě naprosto ojedinělý výškový dosah 5.425 mm! Robustní konstrukce ramene při tom zajišťuje dlouhou životnost i při náročném nasazení.
  • EQUIPCARE
    Standardně je nakladač KRAMER 8145T vybaven dálkovým diagnostickým systémem EQUIPCare, jehož funkce jsou přístupné zákazníkovi. Systém zprostředkovává přes webovou stránku a nebo aplikaci v mobilním telefonu informace o pozici stroje, aktivitě a náběhu motohodin, zasílá upozornění o nutné servisní údržbě atd.
  • OBSLUŽNÉ SCHODY
    V rámci promyšlené konstrukce nakladače KRAMER 8145T bylo pamatováno i na obslužné schůdky, ulehčující přístup do motorového prostoru. Standardně tyto schoudky slouží pro vstup do kabiny z pravé strany, jednoduchým odjištěním je však možné uvolnit a upevnit na připravené úchyty u motorového prostoru.
  • UNIVERZALITA
    Bohatou základní výbavu rozšiřuje široká volitelná výbava, jako např. výsokoprůtokový hydraulický okruh POWERFLOW o výkonu až 180 l/min, okruh hydrauliky vzadu atd,. Díky tomu je nakladač KRAMER možné nasadit s širokou paletou přídavných zařízení.
  • ROBUSTNÍ NÁPRAVY
    Při prvním pohledu je patrná robustnost, až předimenzovanost konstrukce nakladače KRAMER 8145T. Typickým příkladem jsou použité nápravy, kdy každá náprava je certifikována na statické zatížení 268 kN, dohromady za obě nápravy uctyhodných 536 kN (tedy 54.656 kg celkového maximálního zatížení náprav), to vše na nakladači o celkového hmotnosti pouze cca. 11.000 kg!
  • VÝKONNÉ CHLADIČE
    Chladící systém nakladače KRAMER 8145T sestává ze 4 samostatných chladičů (chladič hydraulického oleje, plnící vzduchu, chladící kapaliny a klimatizace). Vysoký chladící výkon v kombinaci s optimalizovaným prouděním vzduchu zabezpečují bezproblémové nasazení nakladače i v prašných podmínkách a za vysokých teplot.
  • RYCHLOUPÍNAČ VOLVO TPV
    Standardně je nakladač KRAMER 8145T vybaven hydraulickým rychloupínačem systém Volvo TPV, díky tomu je zabezpečena kompatibilita upínání s nakladači Volvo, což představuje zajímavý bonus tohoto stroje.
  • POLOHA LOPATY
    Standardně je nakladač KRAMER 8145T vybaven systémem vizuálních ukazatelů znázorňujícím pozici pracovního zařízení - lopaty nebo paletovacích vidlí vůči rovině země. Tento systém ulehčuje ovládání nakladače pro začínající obsluhu.
  • REVERZ VENTILÁTORU
    Volitelně je nakladač KRAMER 8145T možné vybavit reverzací chodu ventilátoru chladiče. Tato funkce je ovládána jednoduše přímo z kabiny a při její aktivaci dojde k otočení směru prooudění vzduchu skrz chladič a následnému vyfouknutí v chladiči uvízlých nečistot. Tím je výrazně ulechčena údržba stroje - čistění chladiče.
  • ODPRUŽENÍ RAMENE
    Oproti standardnímu odpružení ramene je KRAMER 8145T vybaven odpružením ramene s volitelnou automatickou aktivací, kdy odpružení je automaticky aktivováno při překročení rychlosti 15 km/h.
  • OVLÁDÁNÍ
    Nakladač KRAMER 8145T je vedle přehlédného multifunkčního displeje vybaven soustavou klasických, barevně odlišených, přepínačů, které ovládájí nejběžnější funkce, doplněný o otočný přepínač pro ovládání multifunkčního displeje. Tím je zaručena jednoduchost ovládání a díky důrazu na ergonomii pracovního prostoru i pohodlí při práci.
  • MULTIFUNKČNÍ DISPLEJ
    Nakladač KRAMER 8145T je výjimečný možností rozsáhlého nastavení stroje zprostředkované multifunkčním displejem, např. ve formě nastavení průtoků na hydraulických okruzích na rameni. Jakkoliv se nejedná o nastavení, které je třeba na stroji provádět každý den, v případě potřeby je možné stroj nastavit rozdílným způsobům nastavení a maximalizovat tak efektivitu.
  • AUTOMATICKÁ KLIMATIZACE
    Standardně je nakladač KRAMER 8145T vybaven vestavěnou tovární automatickou klimatizací se zvýšeným chladícím výkonem. Tím je zabezpečen komfort obsluhy stroj i za vysokých venkovních teplot.
  • KOMBINOVANÉ ZRCÁTKO
    Nakladač KRAMER 8145T je standardně vybaven prodlouženými kombinovanými zpětnými zrcátky, které výrazně rozšiřují zorné pole řidiče a zvyšují tak bezpečnost při práci.
  • USB V KABINĚ
    Přijemnou maličkostí v rámci standardní výbavy nakladače KRAMER 8145T je dvojice výstupů USB-A, umožňující např. pohodlně si nabít mobilní telefon.
  • KOMFORTNÍ ODTLAKOVÁNÍ
    V rámci volitelné výbavy je u nakladače KRAMER 8145T dostupná výbava tzv. komfortním odtlakováním 3. hydraulického okruhu na rameni. Jednoduché tlačítko umístěné na rameni nakladače zabezpečuje svým stlačením odtlakování okruhu při zapnutém motoru a tím odpadá nutnost vypínání stroje při každém propojování hydraulických okruhů na rameni s přídavným zařízením.
  • ZPĚTNÉ VEDENÍ LOPATY
    Nakladač KRAMER 8145T je standardně vybaven systémem tzv. automatického zpětného vedení lopaty do předprogramované pozice. Systém umožňuje po stisknutí tlačítka automatický návrat lopaty do předem naprogramované pozice a ulehčuje tak nakládání materiálu a snižuje nároky na obsluhu nakladače.
  • PNEU MICHELIN
    Nakladač KRAMER 8145T je standardně vybaven v základní výbavě pneumatikami značky Michelin, které jsou bez připlatku dostupné jak s klasickým šípovým trakčním vzorem, tak s víceúčelovým vzorkem vhodným spíše na pevné povrchy.
  • VZDUCHOVÉ BRZDY
    Nakladač KRAMER 8145T je možné volitelně vybavit dvouokruhovými vzduchovými brzdami vzadu pro vlek. V kombinaci s vlečným zařízením může legálně po veřejných komunikacích táhnout vlek o celkové hmotnosti až 18.000 kg!
  • VLEČNÉ ZAŘÍZENÍ
    Nakladač KRAMER 8145T je možné na přání vybavit kombinovaným výškově nastavitelným vlečným zařízením (koule a čep) umožňujícím tahat až 18.000 kg na bržděném vleku. V kombinaci s vlečným zařízením je možné dodat i vývod hydrauliky vzadu pro sklápění vleku a elektrickou zásuvku.
  • DVEŘE Z OBOU STRAN
    Nakladač KRAMER 8145T je standardně vybaven plnohodnotnými dveřmi po obou stranách kabiny, což zjednodušuje výstup z nakladače na prostorově omezených stavbách, při zaparkování u zdi atd.
  • JEMNÁ HYDRAULIKA
    Nakladač KRAMER 8145T je standardně vybaven jemnou tzv. předřízenou pracovní hydraulikou, díky které je ovládání ramene pomocí multifunkčního joysticku velmi komfortní, citlivé a rychle reagující. Tento systém velmi zpříjemňuje ovládání nakladače a zároveň umožňuje nakladač ovládat s velkou přesností.
Motor Deutz TCD 3.6 L4, diesel, řadový 4válec, vodou chlazený
Výkon motoru 100 kW
Zdvihový objem 3621 ccm
Rychlost 0-20 (volit. 0-40) km/h
Objem lopaty 1,35-3,50 m3
Užitečná nosnost na vidlích (S = 1,25) 3900 kg
Zvedací síla 5100 kg
Celková délka 7020 mm
Celková šířka 2500 mm
Celková výška 3010 mm
Provozní hmotnost 11170 kg