Manipulátor Kramer 4007

  • Úvod
  • Manipulátor Kramer 4007

Teleskopický manipulátor Kramer 4007 představuje největšího zástupce střední řady manipulátorů značky KRAMER. Díky tomu nabízí tento model stále ještě kompaktní rozměry klasického středního manipulátorů, doprovázené úctyhodnou nosností 4.000 kg a výškovým dosahem 7,35 m. Kramer 4007 nachází díky těmto vlastnostem využití všude tam, kde je třeba vysoké nosnosti a výškovém dosahu, avšak nízká výška i šířka stroje je podmínkou, nebo alespoň podstatnou výhodu. Typicky se jedná o nasazení v rámci stavebnictví (např. stavby domů), v odpadářském průmyslu (např. naszení na třídicích linkách) nebo v komunální sféře (např. pří zimní údržbě).

Z hlediska kontstrukce je Kramer 4007 vyniká robustností klíčových prvků, které doplňuje osvědčený motor Deutz o výkonu 100 kW a velmi jemná Load-sensing pracovní hydraulika. Hlavní předností manipulátoru Kramer 4007 je právě hydraulika, která se vyznačuje jemností a přesností ovládání, díky systému Load-sensing v kombinaci s použitím axiálního pístového čerpadla. Každý operátor pak ocení i na tuto kategorii manipulátorů nezvykle vysoký hydraulický výkon o hodnotě 140 l/min., který umožňuje obsluze kombinovat více funkcí ramene najednou (např. zdvih ramene, náklop lopaty i výsuv teleskopu) což je v této kategorie naprosto výjimečné.

Tak jak je pro stroj KRAMER typické, vše je doplněno o možnost široké volitelné výbavy, která z manipulátorů KRAMER dělá jedny z nejkomfortnějších a zároveň nejuniverzálnějších manipulátorů na trhu.

Klíčové vlastnosti Kramer 4007

  • ŘÍZENÍ OBOU NÁPRAV
    Manipulátor KRAMER 4007 je standardně vybaven systémem řízení obou náprav najednou, díky tomu je zaručena výjimečná obratnost stroje při zachování dlouhé životnosti pneumatik.
  • KRABÍ CHOD
    Manipulátor KRAMER 4007je standardně vybaven dalším systémem řízení a to tzv. krabím chodem (řízením obou náprav do strany)ní nápravou. Tento systém vnáší do ovládání nakladače další dimenzi a je ideální např. pro práci ve stísněných prostorách, podél zdí atd.
  • ŘÍZENÍ PŘEDNÍ NÁPRAVY
    Manipulátor KRAMER 4007 je standardně vybaven dalším systémem řízení a to řízením pouze přední nápravou. tento systém je ideální např. pro delší přejezdy po silnici a zároveň snižuje opotřebení pneumatik.
  • MOTOR DEUTZ
    Spolehlivý vodou chlazený motor DEUTZ TCD 3.6 / L4 o výkonu 100 kW . Hlavní výhodou motoru je nízká spotřeba a vysoká spolehlivost.
  • TELESKOPICKÉ RAMENO
    Manipulátor KRAMER 4007 je standardně vybaven teleskopicky výsuvným ramenem s max. výškovým dosahem 7,35 m. Teleskopické rameno výrazně rozšiřuje možnosti nasazení stroje.
  • KOMFORTNÍ KABINA
    Manipulátor KRAMER 4007 je standardně vybaven komfortní celoprosklenou kabinou, díky které je zajišťěn komfort obsluhy za všech okolností. Skvělý výhled a ergonomicky poskládané ovládací prvky jsou charakteristické pro kabinu na KRAMER 4007.
  • ERGONOMICKÝ JOYSTICK
    Komfort a jednoduchost ovládání manipulátoru KRAMER 4007 zajišťuje multifunkční joystick, na kterém jsou sdruženy všechny hlavní funkce (např. volba směru jízdy, výsuv teleskopu, přídavný okruh atd.). Díky tomu je možné ovládat všechny hlavní funkce bez nutnosti sundat ruku z joysticku!
  • SNADNÁ ÚDRŽBA
    Manipulátor KRAMER 4007 je konstruován s ohledem na jednoduchost každodenní údržby, odklopitelný kryt motoru, jednoduše přístupné filtry, měrky a plnící hrdla výrazně zjednodušují každodenní pravidelnou údržbu.
  • KOMFORTNÍ ODTLAKOVÁNÍ
    V rámci volitelné výbavy je u manipulátoru KRAMER 4007 dostupná výbava tzv. komfortním odtlakováním 3. hydraulického okruhu na rameni. Jednoduché tlačítko umístěné na rameni nakladače zabezpečuje svým stlačením odtlakování okruhu při zapnutém motoru a tím odpadá nutnost vypínání stroje při každém propojování hydraulických okruhů na rameni s přídavným zařízením.
  • RYCHLOST POJEZDU
    Standardní rychlost pojezdu 20 km/h je v rámci volitelné výbavy dotupná i v podobě navýšené rychlosti pojezdu na 40 km/h.
  • SMART HANDLING
    Standardně je manipulátor KRAMER 4007 vybaven inteligentním přetežovacím systémem Smarthandling, tento systém v závislosti na zvoleném režimu provozu např. automaticky zasouvá/vysouvá teleskop při pohybu celého ramene a zvyšuje tak bezpoečnost a jednoduchost obsluhy!
  • EQUIPCARE
    Standardně je manipulátor KRAMER 4007 vybaven dálkovým diagnostickým systémem EQUIPCare, jehož funkce jsou přístupné zákazníkovi. Systém zprostředkovává přes webovou stránku a nebo aplikaci v mobilním telefonu informace o pozici stroje, aktivitě a náběhu motohodin, zasílá upozornění o nutné servisní údržbě atd.
  • VLEČNÉ ZAŘÍZENÍ
    Manipulátor KRAMER 4007 je možné na přání vybavit kombinovaným výškově nastavitelným vlečným zařízením (koule a čep) umožňujícím tahat až 3,5 tuny na bržděném vleku. V kombinaci s vlečným zařízením je možné dodat i vývod hydrauliky vzadu pro sklápění vleku a elektrickou zásuvku.
  • VZDUCHOVÉ BRZDY
    Manipulátor KRAMER 4007 je možné volitelně vybavit dvouokruhovými vzduchovými brzdami vzadu pro vlek. V kombinaci s vlečným zařízením může legálně po veřejných komunikacích táhnout vlek o celkové hmotnosti až 16.000 kg!
  • ZPĚTNÉ VEDENÍ LOPATY
    Manipulátor KRAMER 4007 je standardně vybaven systémem tzv. automatického zpětného vedení lopaty do předprogramované pozice. Systém umožňuje po stisknutí tlačítka automatický návrat lopaty do předem naprogramované pozice a ulehčuje tak nakládání materiálu a snižuje nároky na obsluhu nakladače.
  • MULTIFUNKČNÍ DISPLEJ
    Manipulátor KRAMER 4007 je výjimečný možností rozsáhlého nastavení stroje zprostředkované multifunkčním displejem, např. ve formě nastavení průtoků na hydraulických okruzích na rameni. Jakkoliv se nejedná o nastavení, které je třeba na stroji provádět každý den, v případě potřeby je možné stroj nastavit rozdílným způsobům nastavení a maximalizovat tak efektivitu.
  • JEDNODUCHÉ OVLÁDÁNÍ
    Manipulátor KRAMER 4007 je vedle přehlédného multifunkčního displeje vybaven soustavou klasických, barevně odlišených, přepínačů, které ovládájí nejběžnější funkce, doplněný o otočný přepínač pro ovládání multifunkčního displeje. Tím je zaručena jednoduchost ovládání a díky důrazu na ergonomii pracovního prostoru i pohodlí při práci.
  • ROBUSTNÍ ULOŽENÍ
    Manipulátor KRAMER 4007 je standardně vybaven zesíleným zadním uložením teleskopického ramene o síle materiálu 15 mm. Díky tomu kombinaci zesíleného uložení a použití čepu o velkém průměru je zajištěna dlouhá životnost tohoto, na všech teleskopických manipulátorech, tradičně velmi namáhaného místa.
  • VÝHLED NAHORU
    Konstrukce kabiny u manipulátoru KRAMER 4007 pamatuje i na výhled směrem nahoru a to skrze částečné prosklení stropu kabiny, díky tomu má operátor i při práci v maximální výšce zdvihu pracovní zařízení neustále pod kontrolou.
  • JEMNE OVLÁDÁNÍ
    Manipulátor KRAMER 4007 je standardně vybaven jemnou tzv. pracovní hydraulikou LOAD Sensing, díky které je ovládání ramene pomocí multifunkčního joysticku velmi komfortní, citlivé a rychle reagující. Tento systém umožňuje kombínovat i více funkcí ramene najednou!
  • NASTAVENÍ HYDRAULIKY
    Manipulátor KRAMER 4007 disponuje standardně možností nastavení rychlosti pohybu hlavních funkcí ramene. Operátor si může upravit rychlost zvedání/spouštění celého ramene a vyklápění/zaklápění lopaty a to ve 3 stupních, tak aby vyhovovala jeho preferenci a konkrétním podmínkám nasazení!
  • UNIVERZALITA
    Bohatou základní výbavu rozšiřuje široká volitelná výbava, jako např. dodatečné hydraulické vývody na rameni, dodatečné vývody vzadu na stroji atd. Díky tomu je manipulátor KRAMER možné nasadit s širokou paletou přídavných zařízení.
  • RYCHLOUPÍNAČ
    Standardní mechanický rychloupínač lopat je možné volitelně nahradit masivním hydraulickým rychloupínačem s upínacím systémem KRAMER nebo jiným systémem, jako např. rychloupínací systém JCB, Matbro atd.
  • ROBUSTNÍ NÁPRAVY
    Manipulátor KRAMER 4007 je standardně vybaven nápravami, kdy každá náprava je certifikována na statické zatížení až 200 kN, dohromady za obě nápravy uctyhodných 400 kN (tedy 40.789 kg celkového maximálního zatížení náprav).
Motor Deutz TCD 3.6 / L4, diesel, řadový 4válec, vodou chlazený
Výkon motoru 100 kW
Zdvihový objem 3621 ccm
Rychlost 0-20 (volit. 0-40) km/h
Objem lopaty 1,80-4,0 m3
Celková délka 4880 mm
Celková šířka 2285 mm
Celková výška 2310 mm
Provozní hmotnost 7850 kg