Manipulátor Kramer 2706

  • Úvod
  • Manipulátor Kramer 2706

Teleskopický manipulátor Kramer 2706 je skutečně kompaktním strojem kombinujícím příznivé vlastní rozměry s úctyhodným výkonem a výškovým dosahem, to vše za příznivou cenu. Příslivečnou třešničkou na dortu je pak skvěle vyladěná pracovní hydraulikou, která umožňuje ovládat více funkcí ramene najednou.

Mezi hlavní přednosti tohoto stroje patří jeho kompaktní rozměry reprezentované průjezdním profilem (1,96 m x 1,98 m), díky kterým Kramer 2706 vyniká schopností nasazení i ve stísněnějších podmínkách. Kompaktní rozměry stroje pak doprovází vysoký výkon, reprezentovaný nosností 2.700 kg a vyškovým dosahem 6,08 m. Díky těmto parametrům se Kramer 2706 hodí především pro nasazení v rámci stavební činnosti, kde vyniká schopností naložit i ty nejvyšší nákladní automobily, popř. schopností podat paletu s materiálem do prvního patra. Své využití však často nachází i v komunálních službách, např. při nakládání posypových vozů, nahrnování soli, ale i v rámci obsluhy kompostáren. Samostatnou kapitolou je pak možnost nasazení v rámci průmyslu, kde nejčastěji slouží k plnění násypek či manipulaci materiálu a obvykle je zde obvzvlášť oceňována výška stroje pod 2,0 m.

Rozsáhlou základní výbavu manipulátoru Kramer 2706 doplňuje široká volitelná výbava, díky které je možné naspecifikovat stroj tak, aby obstál v konkrétních podmínkách provozu. Mezi mnoha jinými je k dispozici např. možnost výbavy homologovaným vlečným zařízením, či plnohodnotnou klimatizací. Specialitou je pak možnost výbavy tříbodým závěsem vzadu, v případě potřeby kombinovaným s vývodovým hřídelem o 540 ot./min., který posouvá možnosti nasazení KRAMERU 2705 s přídavnými zařízeními vzadu. Velmí oblíbenou je i možnost výbavy tzv. zvýšenou kabinou, která o 12 cm posouvá uložení kabiny směrem nahoru a zajišťuje tak obsluze manipulátoru KRAMER 2706 jeden z nejlepších výhledů z kabiny na trhu mezi manipulátory této kategorie.

Klíčové vlastnosti Kramer 2706

  • KOMFORTNÍ KABINA
    Manipulátor KRAMER 2706 je standardně vybaven komfortní celoprosklenou kabinou, díky které je zajišťěn komfort obsluhy za všech okolností.
  • ZVÝŠENÁ KABINA
    Manipulátor KRAMER 2706 je volitelně vybaven tzv. zvýšenou kabinou, která je uložena oproti standardní kabině o 12 cm výše. Díky tomu získává obsluha mnohem lepší výhled z kabiny stroje.
  • SKVĚLÝ VÝHLED
    Jednou z výjimčných vlastností manipulátoru KRAMER 2706 je dobrý výhled z kabiny na pravou stranu stroje. Tím je zajištěn jeden ze základních předpokladů bezpečného provozu tohoto stroje!
  • VÝHLED NAHORU
    Konstrukce kabiny u manipulátoru KRAMER 2705 pamatuje i na výhled směrem nahoru a to skrze částečné prosklení stropu kabiny, díky tomu má operátor i při práci v maximální výšce zdvihu pracovní zařízení neustále pod kontrolou.
  • TELESKOPICKÉ RAMENO
    Manipulátor KRAMER 2706 je standardně vybaven teleskopicky výsuvným ramenem s max. výškovým dosahem 6,08 m. Teleskopické rameno výrazně rozšiřuje možnosti nasazení stroje, např. je KRAMER 2706 díky němu i přes své kompaktní rozměry schopen naložit vysoká auta, podat paletu do prvního patra atd.
  • PŘESAH TELESKOPU
    V případě plného vysunutí teleskopického ramene manipulátoru KRAMER 2706 zůstává nezvykle vysoký přesah obou dílů teleskopu přes sebe o hodnotě 880 mm. Díky tomu je zajištěna stabilita vysunutého teleskopu, což prodlužuje jeho životnost.
  • RAMENO V OSE
    Telekospické rameno manipulátoru KRAMER 2706 je uloženo v podélné ose stroje, díky tomu je zajištěno optimální rovnoměrné rozložení sil působících na rameno a jeho uložení. To prodlužuje životnost samotného teleskopického ramene i jeho uložení.
  • ULOŽENÍ RAMENE
    Manipulátor KRAMER 2706 je standardně vybaven robustním uložením ramene o celkové šířce 700 mm a použitý hlavní čep disponuje průměrem 60 mm. Tato kombinace zajišťuje dlouhou životnost a nízké provozní náklady manipulátoru.
  • MOTOR KOHLER
    Spolehlivý vodou chlazený motor KOHLER KDI 2504 TCR o výkonu 55,4 kW bez močoviny. Hlavní výhodou motoru je nízká spotřeba a vysoká spolehlivost. Na motor je standardně poskytnuta záruka v délce 48 měsíců.
  • ŘÍZENÍ OBOU NÁPRAV
    Manipulátor KRAMER 2706 je standardně vybaven systémem řízení obou náprav najednou, díky tomu je zaručena výjimečná obratnost stroje při zachování dlouhé životnosti pneumatik.
  • KRABÍ CHOD
    Manipulátor KRAMER 2706 je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to tzv. krabím chodem (řízením obou náprav do strany)ní nápravou. Tento systém vnáší do ovládání nakladače další dimenzi a je ideální např. pro práci ve stísněných prostorách, podél zdí atd.
  • ŘÍZENÍ PŘEDNÍ NÁPRAVY
    Manipulátor KRAMER 2706 je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to řízením pouze přední nápravou. tento systém je ideální např. pro delší přejezdy po silnici a zároveň snižuje opotřebení pneumatik
  • ERGONOMICKÝ JOYSTICK
    Komfort a jednoduchost ovládání manipulátoru KRAMER 2706 zajišťuje multifunkční joystick, na kterém jsou sdruženy všechny hlavní funkce (např. volba směru jízdy, výsuv teleskopu, přídavný okruh atd.). Díky tomu je možné ovládat všechny hlavní funkce bez nutnosti sundat ruku z joysticku!
  • NASTAVITELNÝ VOLANT
    Volitelně je možné manipulátor KRAMER 2706 vybavit nastavitelným volantem (nastavení výšky a sklonu), dále zvyšujícím komfort obsluhy.
  • SNADNÁ ÚDRŽBA
    Manipulátor KRAMER 2706 je konstruován s ohledem na jednoduchost každodenní údržby, odklopitelný kryt motoru, jednoduše přístupné filtry, měrky a plnící hrdla výrazně zjednodušují každodenní pravidelnou údržbu.
  • KOMFORTNÍ ODTLAKOVÁNÍ
    V rámci volitelné výbavy je u manipulátoru KRAMER 2706 dostupná výbava tzv. komfortním odtlakováním 3. hydraulického okruhu na rameni. Jednoduché tlačítko umístěné na rameni nakladače zabezpečuje svým stlačením odtlakování okruhu při zapnutém motoru a tím odpadá nutnost vypínání stroje při každém propojování hydraulických okruhů na rameni s přídavným zařízením.
  • BEZ MOČOVINY
    V manipulátoru KRAMER 2706 je zabudován motor splňující normu výfukových plynů EU STAGE V a to bez použití močoviny!
  • RYCHLOST POJEZDU
    Standardní rychlost pojezdu 20 km/h je v rámci volitelné výbavy dostupná i v podobě navýšené rychlosti pojezdu na 30 km/h.
  • SMART HANDLING
    Standardně je manipulátor KRAMER 2706 vybaven inteligentním přetežovacím systémem Smarthandling, tento systém v závislosti na zvoleném režimu provozu např. automaticky zasouvá/vysouvá teleskop při pohybu celého ramene a zvyšuje tak bezpoečnost a jednoduchost obsluhy!
  • EQUIPCARE
    Standardně je manipulátor KRAMER 2706 vybaven dálkovým diagnostickým systémem EQUIPCare, jehož funkce jsou přístupné zákazníkovi. Systém zprostředkovává přes webovou stránku a nebo aplikaci v mobilním telefonu informace o pozici stroje, aktivitě a náběhu motohodin, zasílá upozornění o nutné servisní údržbě atd.
  • EURO UPÍNÁNÍ
    Volitelně je manipulátor KRAMER 2706 možné vybavit hydraulickým rychloupínačem s EURO upínáním, díky tomu je možné využít stávající pracovní zařízení např. z běžných traktorů, jiných manipulátorů atd.
  • VLEČNÉ ZAŘÍZENÍ
    Manipulátor KRAMER 2706 je možné na přání vybavit homologovaným vlečným zařízením Rockinger (koule nebo čep).
  • 3-BODÝ ZÁVĚS
    Manipulátor KRAMER 2706 je možné volitelně vybavit i tříbodým závěsem a vývodovým hřídel 540 ot./min. vzadu pro připojení nejrůznějších přídavných zařízení.
  • ZPĚTNÉ VEDENÍ LOPATY
    Manipulátor KRAMER 2706 je volitelně vybaven systémem tzv. automatického zpětného vedení lopaty do předprogramované pozice. Systém umožňuje po stisknutí tlačítka automatický návrat lopaty do předem naprogramované pozice a ulehčuje tak nakládání materiálu a snižuje nároky na obsluhu nakladače.
Motor Kohler KDI 2504 TCR, diesel, řadový 4válec, vodou chlazený
Výkon motoru 55,4 kW
Zdvihový objem 2200 ccm
Rychlost 0-20 (volit. 0-30) km/h
Objem lopaty 0,85-1,80 m3
Užitečná nosnost na vidlích (S = 1,25) 2700 kg
Celková délka 4958 mm
Celková šířka 1960 mm
Celková výška 1980 mm
Provozní hmotnost 5000 kg