Manipulátor Kramer 2205

  • Úvod
  • Manipulátor Kramer 2205

Teleskopický manipulátor Kramer 2205 je jeden z menších manipulátorů této značky, i přes svoji velikost dosahuje úctyhodných parametrů a mezi jeho přednosti patří i velmi příznivý poměr cena/výkon.

Mezi hlavní přednosti tohoto stroje patří velmi malé rozměry a především pak průjezdní profil (1,95 m x 1,8 m), které stroj předurčují pro nasazení ve stísněnějších podmínkách, kde by větší manipulátory již měly problém. Svému uživateli pak nabízí i velmi dobrou nosnost o hodnotě 2.200 kg a vyškový dosah 5,4 m, díky kterému Kramer 2205 obstojí i při nakládání vysokých aut, plnění násypek atd. Pro tyto vlastnosti se Kramer 2205 ideálně hodí na manipulaci a nakládání nejrůznějších materiálů, ale i do klasických komunálních služeb, kde je schopen např. vykonávat zimní údržbu, plnit posypové vozy, obstarat provoz komunitní kompostárny atd. Při nasazení ve stavebnictví pak nabízí zajímavou alternativu ke klasickým nakladačům.

Tak jak je pro stroje značky KRAMER zvykem, je i pro model 2205 k dispozici rozsáhlá volitelná výbava, díky které je možné naspecifikovat výbavu stroje tak, aby odpovídala konkrétním podmínkám provozu. Mezi mnoha jinými je k dispozici např. možnost výbavy homologovaným vlečným zařízením, či plnohodnotnou klimatizací. Specialitou je pak možnost výbavy tříbodým vlečným závěsem vzadu, v případě potřeby kombinovaným s vývodovým hřídel o 540 ot./min., který posouvá možnosti nasazení KRAMERU 2205 s přídavnými zařízeními vzadu.

Klíčové vlastnosti Kramer 2205

  • KOMFORTNÍ KABINA
    Manipulátor KRAMER 2205 je standardně vybaven komfortní celoprosklenou kabinou, díky které je zajišťěn komfort obsluhy za všech okolností. Specialitou je možnost objednání tzv. zvýšené kabiny, kdy cela kabina je posazena výše na stroji a je tak zlepšen výhled z kabiny.
  • SKVĚLÝ VÝHLED
    Jednou z výjimčných vlastností manipulátoru KRAMER 2205 je dobrý výhled z kabiny na pravou stranu stroje. Tím je zajištěn jeden ze základních předpokladů bezpečného provozu tohoto stroje!
  • VÝHLED NAHORU
    Konstrukce kabiny u manipulátoru KRAMER 2205 pamatuje i na výhled směrem nahoru a to skrze částečné prosklení stropu kabiny, díky tomu má operátor i při práci v maximální výšce zdvihu pracovní zařízení neustále pod kontrolou.
  • KOMPAKTNÍ ROZMĚRY
    Manipulátor KRAMER 2205 je s ohledem na zajištění minimalistického průjezdního profilu, proto jeho celková výška je pouze 1,95 m a šířka 1,81 m, díky tomu je schopen operovat i ve stísněných podmínkách.
  • TELESKOPICKÉ RAMENO
    Manipulátor KRAMER 2205 je standardně vybaven teleskopicky výsuvným ramenem s max. výškovým dosahem 5,47 m. Teleskopické rameno výrazně rozšiřuje možnosti nasazení stroje, např. je KRAMER 1245 2205 němu i přes své kompaktní rozměry schopen naložit vysoká auta, podat paletu do prvního patra atd.
  • POLOMĚR OTÁČENÍ
    Extrémně malého poloměru otáčení dosahuje manipulátor KRAMER 2205 svými malými rozměry v kombinaci s oběma natáčecími nápravami.
  • NÍZKÉ TĚŽIŠTĚ
    Nízké těžiště v kombinaci s neděleným rámem a řízenými nápravami zajišťuje vysokou stabilitu při práci s manipulátorem KRAMER 2205.
  • MOTOR PERKINS
    Spolehlivý vodou chlazený motor PERKINS 404Y-E22TA o výkonu 45 kW . Hlavní výhodou motoru je nízká spotřeba a vysoká spolehlivost.
  • ŘÍZENÍ OBOU NÁPRAV
    Manipulátor KRAMER 2205 je standardně vybaven systémem řízení obou náprav najednou, díky tomu je zaručena výjimečná obratnost stroje při zachování dlouhé životnosti pneumatik.
  • KRABÍ CHOD
    Manipulátor KRAMER 2205 je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to tzv. krabím chodem (řízením obou náprav do strany)ní nápravou. Tento systém vnáší do ovládání nakladače další dimenzi a je ideální např. pro práci ve stísněných prostorách, podél zdí atd.
  • ŘÍZENÍ PŘEDNÍ NÁPRAVY
    Manipulátor KRAMER 2205 je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to řízením pouze přední nápravou. tento systém je ideální např. pro delší přejezdy po silnici a zároveň snižuje opotřebení pneumatik.
  • ERGONOMICKÝ JOYSTICK
    Komfort a jednoduchost ovládání manipulátoru KRAMER 2205 zajišťuje multifunkční joystick, na kterém jsou sdruženy všechny hlavní funkce (např. volba směru jízdy, výsuv teleskopu, přídavný okruh atd.). Díky tomu je možné ovládat všechny hlavní funkce bez nutnosti sundat ruku z joysticku!
  • NASTAVITELNÝ VOLANT
    Volitelně je možné manipulátor KRAMER 2205 vybavit nastavitelným volantem (nastavení výšky a sklonu), dále zvyšujícím komfort obsluhy.
  • SNADNÁ ÚDRŽBA
    Manipulátor KRAMER 2205 je konstruován s ohledem na jednoduchost každodenní údržby, odklopitelný kryt motoru, jednoduše přístupné filtry, měrky a plnící hrdla výrazně zjednodušují každodenní pravidelnou údržbu.
  • KOMFORTNÍ ODTLAKOVÁNÍ
    V rámci volitelné výbavy je u manipulátoru KRAMER 2205 dostupná výbava tzv. komfortním odtlakováním 3. hydraulického okruhu na rameni. Jednoduché tlačítko umístěné na rameni nakladače zabezpečuje svým stlačením odtlakování okruhu při zapnutém motoru a tím odpadá nutnost vypínání stroje při každém propojování hydraulických okruhů na rameni s přídavným zařízením.
  • BEZ MOČOVINY
    V manipulátoru KRAMER 2205 je zabudován motor splňující normu výfukových plynů EU STAGE V a to bez použití močoviny!
  • RYCHLOST POJEZDU
    Standardní rychlost pojezdu 20 km/h je v rámci volitelné výbavy dotupná i v podobě navýšené rychlosti pojezdu na 30 km/h.
  • SMART HANDLING
    Standardně je manipulátor KRAMER 2205 vybaven inteligentním přetežovacím systémem Smarthandling, tento systém v závislosti na zvoleném režimu provozu např. automaticky zasouvá/vysouvá teleskop při pohybu celého ramene a zvyšuje tak bezpoečnost a jednoduchost obsluhy!
  • EQUIPCARE
    Standardně je manipulátor KRAMER 2205 vybaven dálkovým diagnostickým systémem EQUIPCare, jehož funkce jsou přístupné zákazníkovi. Systém zprostředkovává přes webovou stránku a nebo aplikaci v mobilním telefonu informace o pozici stroje, aktivitě a náběhu motohodin, zasílá upozornění o nutné servisní údržbě atd.
  • EURO UPÍNÁNÍ
    Volitelně je manipulátor KRAMER 2205 možné vybavit hydraulickým rychloupínačem s EURO upínáním, díky tomu je možné využít stávající pracovní zařízení např. z běžných traktorů, jiných manipulátorů atd.
  • MULTICOUPLER RYCHLOSPOJKA
    Volitelně je manipulátor KRAMER 2205 možné systémem FASTER Multicoupler pro připojování hydraulicky poháněných zařízení vpředu na rameno, pomocí připojení více hydraulických rychlospojek najednou výrazně zrychluje tento systém připojení a odpojení přídavných zařízení!
  • UNIVERZALITA
    Bohatou základní výbavu rozšiřuje široká volitelná výbava, jako např. výsokoprůtokový hydraulický okruh POWERFLOW. Díky tomu je manipulátor KRAMER 2205 možné nasadit s širokou paletou přídavných zařízení.
  • VLEČNÉ ZAŘÍZENÍ
    Manipulátor KRAMER 2205 je možné na přání vybavit homologovaným vlečným zařízením Rockinger (koule nebo čep).
  • 3-BODÝ ZÁVĚS
    Manipulátor KRAMER 2205 je možné volitelně vybavit i tříbodým závěsem a vývodovým hřídel 540 ot./min. vzadu pro připojení nejrůznějších přídavných zařízení.
Motor Perkins 404Y-E22TA, diesel, řadový 4válec, vodou chlazený
Výkon motoru 45 kW
Zdvihový objem 2200 ccm
Rychlost 0-20 (volit. 0-30) km/h
Objem lopaty 0,74-1,44 m3
Užitečná nosnost na vidlích (S = 1,25) 2200 kg
Celková délka 4576 mm
Celková šířka 1808 mm
Celková výška 1950 mm
Provozní hmotnost 4200 kg