Manipulátor Kramer 1445

  • Úvod
  • Manipulátor Kramer 1445

Teleskopický manipulátor Kramer 1445 je nejmenším vyráběným manipulátorem značky KRAMER a zároveň i jedním z nejmenších manipulátorů dostupných na trhu. Tento stroj vyniká kombinací nezvykle malých rozměrů (šířka 1,56 m a 1,99 m) s nečekaně vysokými výkony (výškový dosah 4,53 m a užitečná nosnost na vidlích 1.450 kg). Díky tomu si Kramer 1445 získal velkou oblibu v mnoha oborech, například u zahradnických společností při realizaci zahrad, v komunálním sektoru při zimní údržbě atd. Zákazníci na Kramer 1445 oceňují jeho schopnost operovat i ve stísněných podmínkách spolu s nedostižným výškovým dosahem 4,53 m, který umožňuje v případě potřeby nakládat i vysoká nákladní auta, posypové vozy atd.

Tak jak je pro stroje značky KRAMER zvykem, je i pro model 1445 k dispozici rozsáhlá volitelná výbava, díky které je možné naspecifikovat výbavu stroje tak, aby odpovídala konkrétním podmínkám provozu. Mezi mnoha jinými je k dispozici např. možnost výbavy zesílenou hydraulikou POWERFLOW pro nasazení s náročnými přídavnými zařízení (mulčovač, fréza atd.). Díky tomu KRAMER 1445 představuje ideální náhradu za malé smykem řízené nebo kloubové nakladače, oproti nim nabízí srovnatelné pořizovací náklady při nesrovnatelných užitných schopnostech. To vše v minimalistických kompaktních rozměrech, se skvělým výhledem z kabiny na všechny strany, díky čemuž se jedná o skutečně víceúčelový stroj vhodný do stísněných prostor.

Klíčové vlastnosti Kramer 1445

  • KOMFORTNÍ KABINA
    Manipulátor KRAMER 1445 je standardně vybaven komfortní celoprosklenou kabinou, díky které je zajišťěn komfort obsluhy za všech okolností. Skvělý výhled a ergonomicky poskládané ovládací prvky jsou charakteristické pro kabinu na KRAMER 1445.
  • SKVĚLÝ VÝHLED
    Jednou z výjimčných vlastností manipulátoru KRAMER 1445 je skvělý výhled z kabiny na pravou stranu stroje a zároveň na pravou stranu lopaty. Tímto se KRAMER 1445 odlišuje od ostatních manipulátorů a zvyšuje to bezpečnost a komfort obsluhy tohoto stroje!
  • VÝHLED NAHORU
    Konstrukce kabiny u manipulátoru KRAMER 1445 pamatuje i na výhled směrem nahoru a to skrze částečné prosklení stropu kabiny, díky tomu má operátor i při práci v maximální výšce zdvihu pracovní zařízení neustále pod kontrolou.
  • TELESKOPICKÉ RAMENO
    Manipulátor KRAMER 1445 je standardně vybaven teleskopicky výsuvným ramenem s max. výškovým dosahem 4,53 m. Teleskopické rameno výrazně rozšiřuje možnosti nasazení stroje, např. je KRAMER 1445 díky němu i přes své malé rozměry schopen naložit vysoká auta, podat paletu do prvního patra atd.
  • ŘÍZENÍ OBOU NÁPRAV
    Manipulátor KRAMER 1445 je standardně vybaven systémem řízení obou náprav najednou, díky tomu je zaručena výjimečná obratnost stroje při zachování dlouhé životnosti pneumatik.
  • KRABÍ CHOD
    Manipulátor KRAMER 1445 je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to tzv. krabím chodem (řízením obou náprav do strany)ní nápravou. Tento systém vnáší do ovládání nakladače další dimenzi a je ideální např. pro práci ve stísněných prostorách, podél zdí atd.
  • ŘÍZENÍ PŘEDNÍ NÁPRAVY
    Manipulátor KRAMER 1445 je volitelně vybaven dalším systémem řízení a to řízením pouze přední nápravou. tento systém je ideální např. pro delší přejezdy po silnici a zároveň snižuje opotřebení pneumatik
  • ERGONOMICKÝ JOYSTICK
    Komfort a jednoduchost ovládání manipulátoru KRAMER 1445 zajišťuje multifunkční joystick, na kterém jsou sdruženy všechny hlavní funkce (např. volba směru jízdy, výsuv teleskopu, přídavný okruh atd.). Díky tomu je možné ovládat všechny hlavní funkce bez nutnosti sundat ruku z joysticku!
  • NASTAVITELNÝ VOLANT
    Volitelně je možné manipulátor KRAMER 1445 vybavit nastavitelným volantem (nastavení výšky a sklonu), dále zvyšujícím komfort obsluhy.
  • SNADNÁ ÚDRŽBA
    Manipulátor KRAMER 1445 je konstruován s ohledem na jednoduchost každodenní údržby, odklopitelný kryt motoru, jednoduše přístupné filtry, měrky a plnící hrdla výrazně zjednodušují každodenní pravidelnou údržbu.
  • MOTOR YANMAR
    Spolehlivý vodou chlazený motor YANMAR 3TNV80 FT o výkonu 18,4 kW v provedení bez DPF (volitelně o výkonu 33,3 kW ve verzi 3TNV86CHT-M). Hlavní výhodou motoru je nízká spotřeba a vysoká spolehlivost.
  • KOMFORTNÍ ODTLAKOVÁNÍ
    V rámci volitelné výbavy je u manipulátoru KRAMER 1445 dostupná výbava tzv. komfortním odtlakováním 3. hydraulického okruhu na rameni. Jednoduché tlačítko umístěné na rameni nakladače zabezpečuje svým stlačením odtlakování okruhu při zapnutém motoru a tím odpadá nutnost vypínání stroje při každém propojování hydraulických okruhů na rameni s přídavným zařízením.
  • BEZ MOČOVINY
    V manipulátoru KRAMER 1445 je zabudován motor splňující normu výfukových plynů EU STAGE V a to bez použití močoviny!
  • RYCHLOST POJEZDU
    Standardní rychlost pojezdu 20 km/h je v rámci volitelné výbavy dotupná i v podobě navýšené rychlosti pojezdu na 30 km/h.
  • SMART HANDLING
    Standardně je manipulátor KRAMER 1445 vybaven inteligentním přetěžovacím systémem Smarthandling, tento systém v závislosti na zvoleném režimu provozu např. automaticky zasouvá/vysouvá teleskop při pohybu celého ramene a zvyšuje tak bezpoečnost a jednoduchost obsluhy!
  • EQUIPCARE
    Standardně je manipulátor KRAMER 1445 vybaven dálkovým diagnostickým systémem EQUIPCare, jehož funkce jsou přístupné zákazníkovi. Systém zprostředkovává přes webovou stránku a nebo aplikaci v mobilním telefonu informace o pozici stroje, aktivitě a náběhu motohodin, zasílá upozornění o nutné servisní údržbě atd.
  • EURO UPÍNÁNÍ
    Volitelně je manipulátor KRAMER 1445 možné vybavit hydraulickým rychloupínačem s EURO upínáním, díky tomu je možné využít stávající pracovní zařízení např. z běžných traktorů, jiných manipulátorů atd.
  • MULTICOUPLER RYCHLOSPOJKA
    Volitelně je manipulátor KRAMER 1445 možné systémem FASTER Multicoupler pro připojování hydraulicky poháněných zařízení vpředu na rameno, pomocí připojení více hydraulických rychlospojek najednou výrazně zrychluje tento systém připojení a odpojení přídavných zařízení!
  • UNIVERZALITA
    Bohatou základní výbavu rozšiřuje široká volitelná výbava, jako např. výsokoprůtokový hydraulický okruh POWERFLOW. Díky tomu je manipulátor KRAMER 1445 možné nasadit s širokou paletou přídavných zařízení.
  • REVERZ VENTILÁTORU
    Volitelně je manipulátor KRAMER 1445 možné vybavit reverzací chodu ventilátoru chladiče. Tato funkce je ovládána jednoduše přímo z kabiny a při její aktivaci dojde k otočení směru prooudění vzduchu skrz chladič a následnému vyfouknutí v chladiči uvízlých nečistot. Tím je výrazně ulechčena údržba stroje - čistění chladiče.
  • VLEČNÉ ZAŘÍZENÍ
    Manipulátor KRAMER 1445 je možné na přání vybavit homologovaným vlečným zařízením Rockinger (koule nebo čep).

 

Motor Yanmar 3TNV80FT, diesel, řadový 3válec, vodou chlazený
Výkon motoru 18,4 kW
Zdvihový objem 1226 ccm
Rychlost 0-20 (volit. 0-30) km/h
Objem lopaty 0,69-1,49 m3
Užitečná nosnost na vidlích (S = 1,25) 1450 kg
Celková délka 2977 mm
Celková šířka 1564 mm
Celková výška 1995 mm
Provozní hmotnost 3000 kg